Salaojaremontti kuuluu jokaisen kiinteistön elinkaareen

Jokaisella kiinteistöllä on ennemmin tai myöhemmin edessä salaojaremontti, sillä paraskin salaojajärjestelmä vanhenee vuosikymmenten aikana. Etenkin vanhemmat salaojitukset saattavat myös olla puutteellisia, pahimmillaan jopa siinä määrin että ne altistavat rakennukset kosteus-, home- ja routavaurioille. Eli kaikelle sille, miltä salaojien pitäisi rakennuksia suojella!

Salaojajärjestelmä kestää oikein huollettuna hyvässä kunnossa noin 30–40 vuotta. Salaojaremontti suunnitellaan sekä toteutetaan aina kohdekohtaisesti, ja salaojaremontin voi vastoin yleistä käsitystä tehdä myös talvella.

Mitä hyötyä salaojituksesta on?

Maaperän jatkuva kosteus sekä sade- ja sulamisvedet pitävät talon perustukset alati märkänä, jolloin kosteus alkaa ajan myötä lahottaa rakenteita. Kosteissa rakenteissa juhlivat myös terveydella haitalliset homekasvustot.

Salaojaremontin hyödyt

Hyvin toimiva salaojitus ehkäisee kosteusvaurioita ja pitää kiinteistön perustukset kuivina.
Ajoissa tehty salaojaremontti ehkäisee kellarikerrosten tulvimisen.
Salaojituksen kuivana pitämät perustukset eivät kärsi routavaurioista.
Salaojitus pitää piha-alueen ja kulkuväylät kuivempina, ylläpitäen asumismukavuutta ja turvallisuutta taas seuraavat vuosikymmenet.
Salaojaremontti nostaa kiinteistön arvoa – kukapa haluaisi repiä vasta ostetun uuden kodin pihaa auki heti muuton jälkeen.
Salaojaremontti on huomattavasti helpompi urakka, kuin talon pohjarakenteiden korjaaminen kosteusvaurioiden jäljiltä.
Jos pihaa on tarkoitus remontoida tai uudistaa, käy se sujuvasti salaojaremontin yhteydessä. Me toteutamme myös piharemontteja ja viherrakentamista, lue lisää!

taloyhtiöille

Taloyhtiöille

Kauttamme saat käytännössä kaiken, mitä tarvitset taloyhtiön piha-alueen ja kiinteistön ulkopuoliseen remontointiin.

luottokortti

Rahoitus

Urakan rahoittaminen on aina oma kysymyksensä. OP rahoitus on helppo ja turvallinen tapa maksaa
remontti.

Tilaa maksuton salaojakartoitus

Viskaa meitä viestillä tai soita myyntiimme 0400 131 363, niin tulemme luoksesi tekemään maksuttoman salaojakartoituksen.

Asiakkaidemme kokemuksia PMP-Asennuksen salaojatöistä

Teknistaloudellisesti toimivin valinta. Asennus toimi hyvin ja aikataulussa. Lopputulos hyvä.

Kopponen, taloyhtiön edustaja, kerrostalon pihakiveyksen saneeraus, Tampere

Arvostimme monialaista osaamistanne, joka ilmeni maanrakennustöistä laattakivien asennukseen sekä terassin tekoon ja valaistuksen/sähköjen asennustöihin, niin että kokonaisuuden teko onnistui yhdeltä ja samalta yritykseltä eli teiltä. Ei tarvittu tilata monelta yritykseltä erikseen ja yksi ja sama mestari vastasi kaikista töistä.

Veli-Matti Puranen, rivitalo-osakkeen terassi- ja piharakentaminen, Tampere

Meidän mielestä työmaa sujui oikein hyvin, huolimatta yllätyksistä matkalla, jotka osoittautuivat mahdottoman hankaliksi. Siitä huolimatta sujui. Toki venyi kun jouduttiin louhimaan ja kiilaamaan kiviä irti kalliosta. Johti kuitenkin tulokseen, johon haluttiin. Kaikki saatiin valmiiksi kesän aikana niinkuin pitikin.

Tuomo Tiainen, taloyhtiön hallituksen edustaja, rivitalon salaojasaneeraus, Tampere

Tekeminen on aina sujunut, eikä poikkeusta tullut tälläkään työmaalla. Kohteella tehtiin salaojaputket sekä maan muokkausta muutenkin. Tilat olivat ahtaat ja haasteelliset toteuttaa. Urakka sujui sovitusti ja ajallaan — Erityinen maininta joustavuudesta, tekemistä rajoittivat omat aikatauluni ja saimme siitä huolimatta työt hoidettua tehokkaasti ja laadukkaasti.

Henri Kestilä, HMK Talotekniikka Oy, pienkerrostalon salaojatyömaa, Tampere

Urakka eteni aikataulussa, muutoksista voitiin sopia joustavasti, henkilöstö oli yhteistyökykyistä, palveluhenkistä ja tuntui ymmärtävä yrityksen palvelutehtävän ajatuksella, että tehdään asiakasta tyydyttävä hyvä lopputulos. Sovittu urakkahinta piti ja yllätyksenä tulleista lisätöistä voitiin sopia joustavasti ja järkevin hinnoin. Taloyhtiön kokemuksen perusteella voin suositella yrityksen palveluja. Tämä on sekä hallituksen pj:n että projektia valvoneen hallituksen jäsenen yhteinen näkemys.

Taloyhtiön puheenjohtaja, kerrostalon salaojaremontti, Tampere

Kohtuuhintainen, nopea ja työ hoitui nopeasti.

Arru, Taloyhtiön hallituksen jäsen

Valitsimme PMP-Asennuksen hyvän maineen ja hinnan takia. Valmistumisen nopeus tuli yllätyksenä, ei ehditty reagoida lisätilauksilla. Yhteistyö sujui hyvin!

Sampo, Taloyhtiön projektipäällikkö, Pirkankatu

Työ valmistui niin vikkelästi, että suorastaan hämmästyin reissusta palattuani, kun piha olikin siinä vaiheessa jo viimeistelyä vaille valmis. Työn jäljestä tuli jo naapureiltakin kehuja eikä itsellänikään
ole sen suhteen mitään huomauttamista.

Kuluttaja-asiakas, uudiskohteen piha-alueen kiveys ja tukimuuri, Kangasala

Asiakkaan tarpeet huomioitiin hyvin esim. meillä iso koira joten ulko-oven edusta hoidettiin nopeasti siihen kuntoon ettei koiraa tarvinnut kantaa ja aina pyrittiin jättämään autolle tilaa pihaan. Jos työntekijät olivat paikalla kun asiakas saapui töistä kerrottiin mitä tehty ja mitä seuraavana päivänä tehdään.

Atte Reijonen, omakotitalon salaojitus, Ylöjärvi

Työmaalla Pentti ja Ville tekivät tosi hyvää työtä ammattitaidolla, ratkaisivat eteen tulleet ongelmat, kuuntelivat meidän mielipiteitä ja tekivät kaiken hyvällä fiiliksellä.

Elina

PMP-Asennus tuntui luotettavalta, olitte asiakas ystävällisiä ja toimitte hyvin, työntekijät mukavia ja asiallisia.

Tuula

Valitsin PMP-Asennuksen, koska vakuutuin kotisivuilla olleista asiakkaiden arvioista. Työ valmistui yhden päivän aikana ja jälki oli siistiä. Parkkipaikasta tuli tasainen aiemman nurmikentän sijasta. Juuri toiveiden mukainen.

Jyrki

Milloin salaojaremontti tarvitaan?

Salaojaremontti on ajankohtainen, kun nykyinen salaojajärjestelmä on ollut käytössä noin 30–40 vuotta. Tämä on salaojajärjestelmän keskimääräinen käyttöikä, jonka jälkeen se tulee uusia parhaan mahdollisen toiminnan varmistamiseksi. Ikääntyessään salaojat voivat esimerkiksi tukkeutua kasvien juurista ja maa-aineksesta, jolloin järjestelmä ei enää pysty kuljettamaan hulevettä pois.

Toisinaan tulee vastaan myös salaojajärjestelmiä, jotka on toteutettu väärin tai kohteeseen nähden puutteellisesti. Erityisesti ennen 1990-lukua rakennettiin paljon täysin ilman salaojitusta, mutta rakennusten onneksi salaojitus voidaan rakentaa myös jälkikäteen.

Milloin salaojia ei tarvita lainkaan?

Salaojituksen tarve on aina kohdekohtainen, ja siitä päättää perustussuunnittelija. Nykyään salaojajärjestelmä rakennetaan uudiskohteisiin lähes poikkeuksetta, sillä se on edullinen vakuutus kosteusvaurioita vastaan ja suoraan pidentää rakennusten käyttöikää. Jos kuitenkin uudiskohteessakin katsotaan, että talon rakenteet pysyvät kuivina ilman salaojajärjestelmää, voi sen jättää tekemättä. Myös vanhoissa kohteissa voidaan jättää salaojaremontti väliin, mikäli rakennus on pysynyt kuivana ja hyväkuntoisena. Näissä tapauksissa rakennus on usein sellaisella paikalla, jossa maaperä viettää vahvasti poispäin perustuksista eikä hulevettä pääse kertymään.

Paljonko salaojitus maksaa?

Jokainen remontti ja urakka hinnoitellaan aina yksilöllisesti, täysin kohteesta riippuen. Salaojituksen ja salaojaremontin hintaan vaikuttaa esimerkiksi talon koko, perustustapa, maanrakennus- ja kaivinkonetöiden määrä, mahdolliset maansiirtotyöt ja purkutyöt. Tarkan, juuri sinun kohteelle arvioidun tarjouksen saat ottamalla yhteyttä urakoitsijaan ja pyytämällä kohteen kartoituksen. Taloyhtiöissä kerrostalon tai rivitalon salaojaremontti maksetaan joko taloyhtiön varoista, tai rahoituksella joka jaetaan kaikkien osakkaiden kesken.

Kuinka teen onnistuneen salaojaremontin?

Itse tehdyssä salaojien asennuksessa piilee aina riskejä. Salaojituksen tekeminen on erittäin tarkkaa työtä, eivätkä vakuutusyhtiöt korvaa virheellisesti asennetuista salaojista johtuvia vahinkoja. Virheellisten tai puutteellisten remonttien tekeminen voi tulla loppupeleissä hyvinkin kalliiksi – ei siis kannata ruveta itse hommiin, vaan jättää työ ammattilaisten hoidettavaksi. Ammattilaisen tekemä salaojaremontti takaa laadukkaan lopputuloksen, joka kestää oikein huollettuna vuosikymmeniä.

Salaojitus toteutetaan rei’itetyillä tuplasalaojaputkilla, jotka kuljettavat hulevedet kaivoon. Kaivosta vesi johdetaan kunnalliseen vesiviemäriin, imeytyskentälle tai avo-ojaan. Remontissa asennetaan myös tarkastuskaivo sekä perusvesikaivo padotusventtiilillä, jotka mahdollistavat järjestelmän toimivuuden ja kunnon helpon seuraamisen sekä huoltotoimien toteuttamisen.

Salaojan kaivaminen aiheuttaa pihalla, varsinkin pienellä tontilla, usein melkoisen mylläkän, joten salaojaremontin yhteydessä kannattaa miettiä haluaako pihaan tehdä jotain muutoksia vai pidetäänkö se entisellään. Pihan muutostyöt on helppo toteuttaa jo auki revityssä pihassa, salaojaremontin yhteydessä – esimerkiksi vanhan kerrostalon sisäpiha voidaan laittaa täysin uuteen uskoon samalla vaivalla, kun koneet on jo kertaalleen tuotu tontille. Talvella tehtävä salaojaremontti voi säästää pihaa, kun routa ja lumikerros vähentävät työkoneiden jättämiä jälkiä.

Salaojaremontti kestää pihatöineen noin kaksi viikkoa.

Kuinka teen onnistuneen salaojaremontin?

Itse tehdyssä salaojien asennuksessa piilee aina riskejä. Salaojituksen tekeminen on erittäin tarkkaa työtä, eivätkä vakuutusyhtiöt korvaa virheellisesti asennetuista salaojista johtuvia vahinkoja. Virheellisten tai puutteellisten remonttien tekeminen voi tulla loppupeleissä hyvinkin kalliiksi – ei siis kannata ruveta itse hommiin, vaan jättää työ ammattilaisten hoidettavaksi. Ammattilaisen tekemä salaojaremontti takaa laadukkaan lopputuloksen, joka kestää oikein huollettuna vuosikymmeniä.

Salaojitus toteutetaan rei’itetyillä tuplasalaojaputkilla, jotka kuljettavat hulevedet kaivoon. Kaivosta vesi johdetaan kunnalliseen vesiviemäriin, imeytyskentälle tai avo-ojaan. Remontissa asennetaan myös tarkastuskaivo sekä perusvesikaivo padotusventtiilillä, jotka mahdollistavat järjestelmän toimivuuden ja kunnon helpon seuraamisen sekä huoltotoimien toteuttamisen.

Salaojan kaivaminen aiheuttaa pihalla, varsinkin pienellä tontilla, usein melkoisen mylläkän, joten salaojaremontin yhteydessä kannattaa miettiä haluaako pihaan tehdä jotain muutoksia vai pidetäänkö se entisellään. Pihan muutostyöt on helppo toteuttaa jo auki revityssä pihassa, salaojaremontin yhteydessä – esimerkiksi vanhan kerrostalon sisäpiha voidaan laittaa täysin uuteen uskoon samalla vaivalla, kun koneet on jo kertaalleen tuotu tontille. Talvella tehtävä salaojaremontti voi säästää pihaa, kun routa ja lumikerros vähentävät työkoneiden jättämiä jälkiä.

Salaojaremontti kestää pihatöineen noin kaksi viikkoa.

Salaojaremontin eteneminen

Remonttitarpeen kartoitus: Ensin kartoitetaan salaojituksen nykytilanne ja remontin tarve. Alussa selvitetään muun muassa missä putket kulkevat ja mihin vedet ohjataan. Kartoituksessa kiinnitetään salaojien kunnon lisäksi huomiota myös maaperän kallistuksiin ja mahdollisten patolevyjen olemassaoloon.
Suunnittelu: Salaojaremontin toinen vaihe on suunnittelu. Kaikki remontit suunnitellaan ja aikataulutetaan yksilöllisesti. Myös olemassa olevien viemäri- ja vesiputkien sekä sähkökaapeleiden paikat selvitetään ennen kaivuutöihin ryhtymistä.
Kaivuutyöt: Ennen kaivamisen aloitusta kaikki mahdolliset esteet, kuten asfaltti tai terassi, poistetaan. Koko talon ympärys kaivetaan auki perustuksen alapinnan alapuolelle asti, jotta salaojaputket saadaan asennettua tarpeeksi syvälle.
Eristeen ja putkien asennus: Kaivannon pohjalle asennetaan putkia ympäristötekijöiltä suojaava suodatinkangas ja kiinteistön perustukseen asennetaan patolevy. Seuraavaksi asennetaan salaojaputket, tarkastuskaivot sekä perusvesikaivo ja liitetään ne toisiinsa.
Sepeli ja routaeriste: Asennuksen jälkeen putket peitetään sepelillä ja routaeristeellä, jotka suojaavat sekä putkia että kiinteistön perustusta.
Maanpinnan profilointi ja pihan viimeistely: Lopuksi suoritetaan maanpinnan profilointi niin, että maan pinta viettää poispäin talon perustuksista noin kolmen metrin matkalta. Kaadon olisi hyvä olla noin 15 senttimetriä. Lisäksi piha viimeistellään ja puretut esteet rakennetaan takaisin.

Salaojaremontti talvella? Onnistuu!

Maanrakennustyöt mielletään tehtäväksi usein vain sulan maan aikaan, mutta salaojitus onnistuu loistavasti myös talvella. Pakkaskeleillä työskentely käykin mukavasti, sillä maaperä on kuiva ja pakkanen helpottaa kosteuden hallintaa. Salaojitus talvella saattaa vaatia esimerkiksi roudan sulattamista, mutta salaojaremontti sujuu muilta osin vähintäänkin yhtä sujuvasti keskitalvella kuin keskikesälläkin.

Pimeä ja vähemmän ulkoiluun kannustava vuodenaika kannattaa käyttää hyödyksi hoitamalla pihaa mylläävät remontit alta pois, varsinkin rivitalossa tai kerrostalossa, joissa piha-alueet ovat yleensä parhaimmillaan kesällä. Talvella salaojaremontti saadaan myös paremmin sovitettua toivomaanne ajankohtaan, kun ammattilaisillemme on vähemmän kysyntää muille työmaille.

Salaojitus talvella ennaltaehkäisee kevään tuomat kosteusvauriot

Kellari tulvii keväisin – apua! Jos kevätauringon lämmittäessä sulamisvedet alkavat valua kellarin puolelle tai maavaraisiin seiniin ilmaantuu merkkejä kosteusvaurioista, on mahdollista, että salaojitus on puutteellinen tai toimii huonosti. Rakennuksen seinille luonnostaan kerääntyvä tai jopa lumitöissä kerättävän lumen sulaessa veden täytyy päästä jonnekin, ja jos salaojat eivät ole ohjaamassa sulamisvettä pois eikä maaperä riitä, alkaa vesi hakea poistumistietä talon rakenteista laittaen myös perustukset koville.

Talvella pakkanen pitää ympäristön kuivana ja routa suojaa maata painumiselta raskaiden työkoneiden alla, jolloin keväällä piha on valmis viimeisteleville vihertöille. Kun rakennusta suojaa upouusi, talvella asennettu salaojitus, saa kevät tulla ja kellari pysyy kuivana.
Rintamamiestalot ovat erityistä kosteusvaurioiden riskiryhmää, sillä useista puuttuu salaojitus kokonaan. Jos siis olet esimerkiksi asuntokaupoilla loppuvuodesta ja päädyt rintamamiestaloon tai muuhun kohteeseen josta salaojitus puuttuu, kannattaa ottaa yhteyttä. Talvikaudella kalenterimme on usein joustavampi, jolloin taloyhtiötkin saavat nopean avun jos syyssateet paljastavat huoltoa kaipaavat salaojat.

Referenssikohteitamme

Olemme ylpeitä työmme jäljestä, ja olemmekin koonneet tyytyväisten asiakkaidemme kokemuksia urakoinnista PMP-Asennuksen kanssa.

salaojitus tampere pirkanmaa

Rivitalon salaojaremontti Tampereella

Salaojaremontti, Taloyhtiö

Toteutimme salaojaremontin kolmen rivitalon taloyhtiössä Tampereella. Remontin ansiosta koko taloyhtiön osakkeiden arvo nousi…

Piharakentaminen

Rivitalon salaojaremontti Lukonmäessä

Piharakentaminen, Taloyhtiöt

Kun Lukonmäessä sijaitseva vuonna 1976 rakennettu rivitalo kaipasi salaoja- ja piharemonttia, taloyhtiön hallitus alkoi etsiä remontille tekijää kilpailutuksen kautta…

Piharakentaminen taloyhtiö

Kerrostalon piharemontti Tampereella (TVA)

Piharakentaminen, Taloyhtiö

Kun Tampereen Vuokra-asunnot oli vailla osaavaa tekijää Amurin alueen piharemonttiin, he päätyivät valitsemaan PMP-Asennuksen. Ensikontakti yritykseen löytyi Google haun kautta kilpailutusta varten…

Viskaa meitä viestillä, kun haluat kuulla tarjouksen tai saada kysymyksiin vastauksia!

Pyydä tarjous   Yhteystiedot

Pikayhteydenotto

Jätä yhteystietosi, niin soitamme sinulle ensi tilassa.

 

piharakentaminen

pmp asennus logo

Monipuolinen asennusurakoitsijasi Pirkanmaalla.

AA hyvä luottokelpoisuus sertifikaatti PMP Asennus Oysuomen vahvimmat platina AA sertifikaatti PMP Asennus Oykauppalehti kasvuyritys 2023 sinetti PMP Asennus OyRALA pätevyys sertifikaatti PMP Asennus Oyluotettava kumppani sertifikaatti PMP Asennus OyYrittäjät jäsenyritys PMP Asennus Oy
Copyright © 2024 PMP-Asennus Oy