Salaojat Tampereella ja Pirkanmaalla

Hei uuden rakentaja tai vanhan korjaaja, me asennamme salaojat joka kohteeseen koko Pirkanmaan alueella! Tilaa koko paketti asennustöistä pintojen viimeistelyyn ja piharakentamiseen omakotitaloon, kerrostaloon, rivitaloon tai mihin tahansa muuhun pirttiin.

Palvelut / Salaojitus

Salaojat ja sadevesijärjestelmät kuntoon kerralla


Meiltä saat raudanlujalla asiantuntemuksella tehdyt laadukkaat salaojitukset ja sadevesijärjestelmät sekä muut monipuoliset vesi- ja viemärityöt. Toteutamme salaojitukset myös suurempiin kiinteistöihin kuten rivitaloihin ja kerrostaloihin, omakotitalojen ja kesämökkien lisäksi. Palvelemme asiakkaita Tampereella, Pirkkalassa, Ylöjärvellä, Nokialla, Lempäälässä ja Valkeakoskella sekä koko muun Pirkanmaan alueella.
Ota yhteyttä ja kysy lisää salaojista!

Salaojat kiinteistön suojana

Suomessa rakennusten perustukset ja ympäristö ovat kovilla ilmaston takia. Oikein mitoitettu ja asennettu salaojajärjestelmä pitää rakennuksen ulkopinnat ja rakenteet kuivana. Lisäksi se estää veden kertymisen lammikoiksi pihalle ja ehkäisee kellarin tulvimista. Pintaa syvemmällä tapahtuu myös, sillä salaojitus ehkäisee pohjaveden nousun liian lähelle rakennuksen alapohjaa. Näin ollen tämä joka kiinteistön moniottelija ennaltaehkäisee tehokkaasti sekä kalliita remontteja että terveydelle haitallisia kosteus-, home- ja routavaurioita. Rakennusten hyvinvoinnin oleellisena osana on salaojituksen lisäksi sadevesijärjestelmä, joka ohjaa katolta valuvan sade- ja sulamisveden pois rakennusten pinnoilta. Oikein tehty ja kohteeseen hyvin mitoitettu salaojitus on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin.

Salaojitus kannattaa

 • Salaojat pitävät rakennuksen perustukset kuivana ja näin ehkäisevät kosteusvaurioita.
 • Salaojitus ehkäisee roudan aiheuttamia vaurioita rakennuksen perustuksiin.
 • Salaojitus ehkäisee tuhoisat tulvat kellarissa.
 • Salaojituksen ansiosta rakennuksen piha-alue pysyy kuivempana, mikä lisää asumis- ja käyttömukavuutta.
 • Salaojitus nostaa kiinteistön arvoa.

Salaojitus nostaa taloyhtiön arvoa

Salaojitus koskee kaikkia kiinteistöjä, mutta erona omakotitaloihin taloyhtiöiden hallinnoimissa kerrostaloissa, rivitaloissa ja paritaloissa salaojitus vaikuttaa useampaan asukkaaseen. Isommissa kiinteistöissä myös urakka on usein isompi, mutta meidän tehtävämme teidän kumppaninanne on tehdä työmaasta mahdollisimman huoleton.

Taloyhtiössä salaojaremontti on osakkaille mahdollisuus nostaa taloyhtiön arvoa, päivittää taloyhtiön tai asuntojen pihaa ja lisätä asumisviihtyvyyttä merkittävästi. Me olemme paikallinen kumppaninne, joka auttaa teitä saneerauksen suunnittelusta aina viimeisteleviin töihin asti, huolettomana ja kustannustehokkaana kokonaisurakkana.

Näin salaojat tehdään

Salaojitus toteutetaan rei’itetyillä tuplasalaojaputkilla, jotka kuljettavat hulevedet kaivoon, josta vesi johdetaan edelleen imeytyskentälle, kunnalliseen sadevesiviemäriin tai avo-ojaan. Salaojaputkien lisäksi rakennuksen nurkissa tulisi olla tarkastuskaivot, perusvesikaivo padotusventtiilillä ja tarvittaessa pumppaamo. Näiden avulla koko järjestelmän toimivuus, sekä putkien kunto voidaan tarkistaa vuosittain ja huoltaa tarvittaessa. Putkien silmämääräisen kunnon lisäksi tulee tarkastella myös itse rakennusta; esimerkiksi talon seinistä irtoava maali voi olla merkki kastuneista rakenteista ja toimimattomasta salaojituksesta.

Salaojitus vaihe vaiheelta:

 • Salaojien teko alkaa aina ammattilaisen kartoituksella. Jokainen kohde on erilainen, jonka lisäksi haluamme tietää mahdollisesti kiinteistöllä jo olevan vanhan salaojituksen kunnon.
 • Huolellisen kartoituksen ja suunnitelman jälkeen aloitetaan kaivuutyöt ja tehdään kaadot.
 • Kaivannon pohjalle levitetään suodatinkangas, jotta maa-aines tai juuret eivät vaurioita putkia, eikä maa-aines sekoitu salaojiin käytettävien materiaalien kanssa.
 • Salaojaputket asennetaan ja liitetään toisiinsa. Asennuksen valmistuttua putket peitetään siihen soveltuvalla sepelillä ja eristeellä.
 • Maa-aines tiivistetään kerroksina, mikä ehkäisee kaivantojen vajoamista ja toimii putken suojana.
 • Avaimet käteen -urakkana tehty salaojien tekeminen pihatöineen kestää keskimäärin kaksi viikkoa, mutta urakan kesto vaihtelee kohteen laajuuden mukaan. Työn valmistuttua käymme asiakkaan kanssa läpi tehdyt työt, järjestelmän toiminnan ja ohjeistamme salaojituksen ylläpidossa.

Salaojituksen kesto kerrostalossa tai rivitalossa

Kerrostalon tai rivitalon salaojituksen kesto vaihtelee merkittävästi kiinteistön koon mukaan. Esimerkiksi neljän rakennuksen rivitaloyhtiön salaojat saneerattiin noin neljässä kuukaudessa. Samalla “mylläyksellä” teimme myös kiveyksiä ja terasseja osakkaiden pihoille. Kerrostalon salaojaremontti kestää normaalisti noin 1 – 2 kuukautta. Urakan kestoon vaikuttaa moni muuttuja, siksi teemmekin aina kartoituskäynnin ennen yksityiskohtien tarkentamista. Usean kiinteistön taloyhtiössä salaojaremontti tehdään pääsääntöisesti rakennus kerrallaan, jotta asumishaitat per asunto olisivat mahdollisimman lyhytkestoisia.

Mitä kerrostalon tai rivitalon salaojitus maksaa?

Taloyhtiön salaojituksen hinta muodostuu kaivuusyvyydestä eli perustussyvyydestä, valituista vesi- ja routaeristyksistä, materiaaleista kuten putkista ja pumppaamoista, sekä tarvittavista purkutöistä ennen kaivuuta. Käytännössä aina kerrostalon tai rivitalon salaojitusremontti viimeistellään piha- ja viherrakennustöillä, jotka suunnitellaan aina kohdekohtaisesti. Urakan hintaan voi näiden jo mainittujen lisäksi vaikuttaa suunnittelukustannukset, kuten sähkö-, lvi-, rakenne- tai pihasuunnittelijoiden käyttö.

Taloyhtiön salaojitus rahoitetaan joko taloyhtiön omista varoista, tai hakemalla isännöitsijän kanssa tarvittava rahoitus omalta pankilta.

Salaojituksen hinta – kysy mitä maksaa

Ota yhteyttä ja kerro millaiseen kohteeseen, sekä millä laajuudella kaipaat salaojitusta. Ennen tarjouksen tekemistä tulemme usein paikan päälle tekemään kartoituksen, jotta voimme suunnitella urakan mahdollisimman kohdeystävällisesti joka kerta.

Asiakkaidemme kokemuksia PMP-Asennuksen salaojatöistä

”Tekeminen on aina sujunut, eikä poikkeusta tullut tälläkään työmaalla. Kohteella tehtiin salaojaputket sekä maan muokkausta muutenkin. Tilat olivat ahtaat ja haasteelliset toteuttaa. Urakka sujui sovitusti ja ajallaan — Erityinen maininta joustavuudesta, tekemistä rajoittivat omat aikatauluni ja saimme siitä huolimatta työt hoidettua tehokkaasti ja laadukkaasti.” Henri Kestilä, HMK Talotekniikka Oy, pienkerrostalon salaojatyömaa, Tampere

”Asiakkaan tarpeet huomioitiin hyvin esim. meillä iso koira joten ulko-oven edusta hoidettiin nopeasti siihen kuntoon ettei koiraa tarvinnut kantaa ja aina pyrittiin jättämään autolle tilaa pihaan. Jos työntekijät olivat paikalla kun asiakas saapui töistä kerrottiin mitä tehty ja mitä seuraavana päivänä tehdään.” Atte Reijonen, omakotitalon salaojitus, Ylöjärvi

”Meidän mielestä työmaa sujui oikein hyvin, huolimatta yllätyksistä matkalla, jotka osoittautuivat mahdottoman hankaliksi. Siitä huolimatta sujui. Toki venyi kun jouduttiin louhimaan ja kiilaamaan kiviä irti kalliosta. Johti kuitenkin tulokseen, johon haluttiin. Kaikki saatiin valmiiksi kesän aikana niinkuin pitikin.” Tuomo Tiainen, taloyhtiön hallituksen edustaja, rivitalon salaojasaneeraus, Tampere

 • Vedenpinnan tulee aina olla salaojaputken alapuolella. Täpötäysi tai vaihtoehtoisesti rutikuiva kaivo voi viitata salaojan toimintahäiriöön. 
 • Tarkista salaojituksen pumppauskaivo ja sen hälytysjärjestelmä, kuten myös padotusventtiilien toiminta vuosittain. 
 • Huollata salaojajärjestelmä noin viiden vuoden välein ammattilaisella. 
 • Tarkkaile talon pintoja: sokkelin pinnalle kertyvä kalkkihärmä tai seinistä hilseilevä maali voi olla merkki toimimattomasta salaojituksesta. 
 • Salaojat kannattaa huoltaa säännöllisesti 
 • Perusteellinen salaojien toiminnan tarkistus, ja koko salaojajärjestelmän huolto kannattaa tehdä kohteesta riippuen 5–10 vuoden välein. Salaojien huuhtelu on tehokas tapa puhdistaa salaojat ja selvittää niiden todellinen kunto. Koko salaojajärjestelmän uusimistarve on hyvä kartoittaa noin 30–40 käyttövuoden jälkeen, jolloin edessä voi jo olla salaojaremontti. 
 • Salaojien huuhtelussa putket huuhdellaan painesuuttimella, jolloin putkistosta poistuu kaikki sinne kuulumaton törky. Huuhtelu paljastaa myös mahdolliset rikkoumat putkistossa, sekä sen, onko maaperä salaojaputken kohdalla tarpeeksi läpäisevää. Mikäli huuhteluvesi jää putkeen seisomaan, ei järjestelmä toimi kunnolla. 

Roskasta tukkiutuva salaoja ei voi hoitaa töitään, joten muista pitää huolta tästä maanalaisesta puurtajasta. Salaojien tarkastus kannattaa tehdä kerran vuodessa, esimerkiksi pihan kevättöiden yhteydessä. Toinen hyvä aika tarkastukselle on myöhään syksyllä, kun maa on märkä ja pohjaveden pinta on korkealla.

Nykyaikaisessa salaojajärjestelmässä on maanpinnalle jätettäviä tarkastuskaivoja, joiden avulla jokaisen on helppo tarkistaa salaojien kunto ja toimivuus myös ihan itse.

 • Puhdista roskat ja poista mahdolliset vierasesineet kaivosta
 • Tyhjennä sakkapesät
 • Varmista, että vesi pääsee taas kulkemaan kaivossa esteettä

Haluatko tietää, mitä salaojitus maksaa?

Pistä meille viestiä ja kerro vähän, millaiseen kohteeseen ja millä laajuudella kaipaat salaojitusta. Ennen tarjouksen tekemistä tulemme usein paikan päälle tekemään kartoituksen, jotta voimme suunnitella urakan mahdollisimman kohdeystävällisesti joka kerta.