Rivitalon salaojaremontti onnistui paremmin kuin hyvin 

Kun Lukonmäessä sijaitseva vuonna 1976 rakennettu rivitalo kaipasi salaoja- ja piharemonttia, taloyhtiön hallitus alkoi etsiä remontille tekijää kilpailutuksen kautta. PMP-Asennus valikoitui yhteistyökumppaniksi, koska kattava tarjous teki taloyhtiöön vaikutuksen. Taloyhtiön hallitukseen kuuluva Seppo Salminen kuvailee remonttia onnistuneeksi, ja lopputuloksesta tuli parempi kuin hän odotti. 

“Remontti tehtiin vajaa neljä vuotta sitten. Urakka sujui hyvin ja aikataulu piti, työn laatu oli myös hyvä. PMP-Asennuksen tarjous ei ollut kallein mutta ei myöskään halvin, eli keskitasoa. Hintaan sisältyi myös pihan puolen levennys, mitä ei kuitenkaan ollut halvimmassa tarjouksessa. Siinä mielessä PMP-Asennus saattoi olla jopa halvin.”, Salminen kertoo. 

Taloyhtiöllä oli myös erikoistoiveita remonttiin liittyen. Niistä pidettiin huolta, jotta lopputulos olisi kaikkia tyydyttävä. 

Meillä oli toivomus, että pihalle tehdään kolmen metrin sora ja asennettaisiin finnfoam eristeet, jotta routa ei liikuttelisi terasseja. Toinen puoli tehtiin sitten tavalliseen tapaan. Lisäksi vanhat varastot purettiin pois ja tilalle tehtiin uudet varastot ovineen, Salminen sanoo. 

Urakasta selvittiin haasteista huolimatta 

Mikään remontti ei ikinä suju ilman haasteita, koska jokainen työmaa ja rakennus on omanlaisensa. Tällä kertaa rivitalon piha-alue oli haasteellinen, koska tilaa oli rajoitetusti. 

“Tietysti, kun isot koneet pyörivät pihassa, niin ei se helppoa ole. Meillä on talossa aika leveät räystäät, joten se hankaloitti työskentelyä. Järjestelyt olivat kuitenkin ammattimaiset ja asukkaita aina tiedotettiin, että missä koneet menevät. Kulkureiteistä pidettiin myös huolta, että kulkeminen onnistuu.”, Salminen kertoo. 

Muutamia yllätyksiä kävi myös, mutta nekin hoidettiin ammattimaisesti PMP-Asennuksen toimesta. 

“Esimerkiksi huomattiin, että autotallille tuleva viemäri ei ole laskussa, vaan nousua oli 20 cm väärään suuntaan. Se sitten korjattiin myös heidän toimestaan. Sokkeli maalattiin, koska se oli kalkkeutunut. Kalkkia poistettiin ja maali vedettiin päälle.” 

Lopputulos miellyttää ja pensasaitakin istutettiin uudelleen

Salminen kertoo, että päätös remontista ei ollut helppo, koska investointi oli suuri.  

“Aluksi osa asukkaista ei ollut ihan kokonaan päätöksen takana, koska kyseessä oli tähän asti suurin investointi taloyhtiön historiassa. Lopulta kaikki kuitenkin sujui ja tekijöiden kanssa sovittiin kaikesta. Ainakaan remontin jälkeen kukaan ei ole tullut valittamaan, eli asukkaat ovat olleet ilmeisesti tyytyväisiä.” Salminen kertoo. 

Remontin yhteydessä rivitalon pihalla ollut pensasaita jouduttiin poistamaan. Tämäkin hoidettiin kuitenkin mallikkaasti. 

“Sieltä kysyttiin, että millaista pensasaitaa halutaan ja istutus onnistui joutuisasti. Valitsimme samanlaisen pensaan kuin mitä ennen remonttia oli.” 

Salmisen mukaan onnistuneen salaojaremontin myötä asunnosta katosi myös tunkkainen haju. 

  

Ennen remonttia ajattelin, että voiko todella olla niin, että sellainen tunkkainen haju katoisi. Olin kuullut, että salaojaremontti voi vaikuttaa siihen. Mutta yllätyin positiivisesti, kun haju todellakin katosi. Se oli sellainen mukava yllätys, Salminen kuvailee. 

Viskaa meitä viestillä ja kysy lisätietoja tai pyydä urakkatarjous

talo ikoni

Palvelumme taloyhtiöille

Kauttamme saat käytännössä kaiken, mitä tarvitset taloyhtiön piha-alueen remontoimiseen.

maanrakennustyöt

Lue lisää meistä

Yhteistyö kanssamme on aina kestävällä pohjalla. Meihin voi luottaa!

Pyydä tarjous tai ota meihin yhteyttä

Nakkaa meille viestiä, kun olet vailla lisätietoja palveluistamme.

Katso muita referenssejä

Kaikki referenssit
salaojitus tampere pirkanmaa

Rivitalon salaojaremontti Tampereella

Salaojaremontti, Taloyhtiö

Toteutimme salaojaremontin kolmen rivitalon taloyhtiössä Tampereella. Remontin ansiosta koko taloyhtiön osakkeiden arvo nousi...

Piharakentaminen taloyhtiö

Kerrostalon piharemontti Tampereella (TVA)

Piharakentaminen, Taloyhtiö

Kun Tampereen Vuokra-asunnot oli vailla osaavaa tekijää Amurin alueen piharemonttiin, he päätyivät valitsemaan PMP-Asennuksen. Ensikontakti yritykseen löytyi Google haun kautta kilpailutusta varten...

pmp asennus logo

Monipuolinen asennusurakoitsijasi Pirkanmaalla.

AA hyvä luottokelpoisuus sertifikaatti PMP Asennus Oysuomen vahvimmat platina AA sertifikaatti PMP Asennus Oykauppalehti kasvuyritys 2023 sinetti PMP Asennus OyRALA pätevyys sertifikaatti PMP Asennus Oyluotettava kumppani sertifikaatti PMP Asennus OyYrittäjät jäsenyritys PMP Asennus Oy
Copyright © 2024 PMP-Asennus Oy