Piharakentaminen

Hanki uusi tai remontoitu piha avaimet käteen -taktiikalla, piharakentamisen monitoimiosaajilta. Meiltä luonnistuu yhtä lailla pienet päivitykset, kuin kokonaisen uuden pihankin urakointi!

Palvelut / Piharakentaminen

Pistetään piha kuntoon – tilaa piharakentaminen ammattilaiselta!

Yrityksestämme löytyvä erittäin vahva osaaminen maanrakennuksen ja kaivinkoneurakoinnin parissa kattaa myös pihatyöt ja piharakentamisen eri osa-alueet. Piharakentaminen tehdään usein samassa urakassa salaojituksen ja sadevesijärjestelmän asennuksen kanssa, mutta piha voidaan tietenkin uudistaa myös omana projektinaan. Huolella suunniteltu ja rakennettu piha lisää valtavasti käytännöllisyyttä, nostaa talon arvoa ja on säänkestävä sekä helposti ylläpidettävä. Unohtamatta tietenkään, miten paljon iloa sekä arjen helpotusta toimiva ja kaunis piha tuottaa!

Maaperän ja rakentamisen ammattilaisina autamme hyödyntämään monipuolisesti nurmialueita, istutuksia, kiveyksiä, laatoitusta ja huolella mietittyjä kulkuväyliä, jotta valmis piha vastaa kaikkiin käyttötarpeisiinne. Työskentelemme mielellämme yhtä lailla kotitalouksien, taloyhtiöiden kuin muidenkin kiinteistöjen pihamailla. Meiltä tilattuihin töihin hoituu yhteistyökumppanimme avulla muiden piharakentamisen tehtävien lisäksi asfaltointi.

PMP-Asennuksen asiakkaiden kokemuksia piharakentamisesta

”Arvostimme monialaista osaamistanne, joka ilmeni maanrakennustöistä laattakivien asennukseen sekä terassin tekoon ja valaistuksen/sähköjen asennustöihin, niin että kokonaisuuden teko onnistui yhdeltä ja samalta yritykseltä eli teiltä. Ei tarvittu tilata monelta yritykseltä erikseen ja yksi ja sama mestari vastasi kaikista töistä.” Veli-Matti Puranen, rivitalo-osakkeen terassi- ja piharakentaminen, Tampere

”Työ tehtiin sovitusti ja kustannukset olivat ne mitä oli sovittu.” Aki Kanerva, isännöitsijä, rivitaloyhtiön piharakentaminen, Tampere

”Työ valmistui niin vikkelästi, että suorastaan hämmästyin reissusta palattuani, kun piha olikin siinä vaiheessa jo viimeistelyä vaille valmis. Työn jäljestä tuli jo naapureiltakin kehuja eikä itsellänikään
ole sen suhteen mitään huomauttamista.”
Kuluttaja-asiakas, uudiskohteen piha-alueen kiveys ja tukimuuri, Kangasala

”Teknistaloudellisesti toimivin valinta. Asennus toimi hyvin ja aikataulussa. Lopputulos hyvä.” Kopponen, taloyhtiön edustaja, kerrostalon pihakiveyksen saneeraus, Tampere

Piharakentaminen ja viherrakentaminen voi olla esimerkiksi kaikkea tätä:

 • Pihasuunnittelu
 • Nurmialueiden teko
 • Parkkipaikat
 • Pihalaatoitus ja pihakiveykset
 • Tukimuurit
 • Terassit
 • Lasten leikkipaikat ja hiekkalaatikon tekeminen
 • Vihertyöt, viherrakentaminen
 • Pihan asfaltointi
 • Pihan perustukset
 • Paljujen ja porealtaiden perustustyöt ja asennukset

Viihtyisät ja toimivat taloyhtiön piha-alueet

Yleisimpiä urakoitsijalle tulevia projekteja ovat tietenkin uusien taloyhtiöiden piharakentaminen ja viherrakentaminen, kun kaikki aloitetaan nollasta ja piha-alueet tehdään kohteen mukaan. Uudisrakentamisessa kannattaa tehdä suunnitelmat pitkällä tähtäimellä, sillä materiaalivalinnat ja pihan suunnittelu kokonaisuutena vaikuttaa merkittävästi sen ylläpidon helppouteen tai vaikeuteen.

Vaikka taloyhtiön asukkaissa olisi tee-se-itse -miehiä ja näppäriä nikkarinaisia, kannattaa muistaa myös taloyhtiön vastuut alueiden käyttöturvallisuudessa. Ammattilaisen tekemät elementit ja piharakentamiset ovat aina takuun alaisia jonkin hajotessa, toisin kuin itsenäisesti tehdyissä töissä. Samoin leikkipaikkaa rakennettaessa tai remontoitaessa täytyy tuntea yleiset sekä Pirkanmaan alueen turvallisuusmääräykset, kuten turvahiekan määrä, turva-alustojen paksuus ja mistä hankitaan lapsille turvalliset kalusteet. Tämä ei ole se kohta, mikä kannattaa tehdä talkoillen.

Kuten kaikessa rakentamisessa, taloyhtiön vastuulla on varmistaa tarvittavat rakennusluvat ja huolehtia että piharakentaminen menee yhtiön määräysten mukaisesti. Näiden osalta taloyhtiön hallitus voi kääntyä tarvittaessa isännöitsijän puoleen, joka varmistaa esimerkiksi terassien, katosten ja lasitusten olevan kaikkien pykälien mukaiset.

Piharemontti taloyhtiössä

Taloyhtiön hallussa olevaan kiinteistöön kuuluu usein esimerkiksi parkkipaikkoja, sisäpihaa, lasten leikkipaikkoja, istutuksia ja yhteiskäytössä olevia alueita, jotka ovat kovalla päivittäisellä kulutuksella. Kaikki nämä alueet vaativat paitsi ammattilaisen toteuttamaan ne, myös säännöllistä ylläpitoa pysyäkseen toimivina ja edustavina. Pienet siistimiset ja kausisiivoukset voi hyvin toteuttaa talkoillen taloyhtiön asukkaiden kesken, mutta isommat piharemontit kannattaa suosiolla ulkoistaa.

Vanhoissa pihoissa tehdään aina tarpeen mukaan esimerkiksi uusia nurmialueita, parkkipaikan kunnostusta, pihakiveyksen uusimista, viherrakentamista, lasten leikkipaikkojen uudistamista ja useissa rivitaloissa rakennetaan asunto-osakkeille jossain vaiheessa omat terassit jos niitä ei ole jo ennestään. Parkkipaikan halkeileva asfaltti, piha-alueen sileäksi kulunut kivetys, sammalen valloittama nurmikko tai ajan kuluttama leikkipaikka on paitsi ikävän näköistä, myös selkeä turvallisuusriski ja laskee luonnollisesti taloyhtiön arvoa. Piharemontin hinta kannattaa nähdä ennemmin sijoituksena kuin kustannuksena.

Näihin kaikkiin löytyy apu yhdestä ja samasta puhelinnumerosta, joka ohjaa teidät näppärästi PMP-Asennuksen linjoille. Olemme paikallisten taloyhtiöiden luotettava kumppani, joka toteuttaa kiinteistön maan- ja piharakennustyöt kustannustehokkaasti vahvalla ammattitaidolla. Me tiedämme mitä teemme, ja autamme myös sinua ymmärtämään mitä olemme tekemässä!

Piharemontti on monivaiheinen projekti

Tehtiinpä piharakentamista uudiskohteeseen tai vanhaan pihaan, on piharemontti laajuudestaan riippumatta hyvin monivaiheinen. Ennen kaivinkoneen paikalle kutsumista suunnitellaan ja kartoitetaan parhaat ratkaisut piha-alueen ominaisuuksien, rakennusten ja käyttötarpeiden perusteella. Vasta sen jälkeen voidaan pistää kädet saveen ja ryhtyä töihin, sillä hutiloiden ja arpomalla ei mitään kannata tehdä.

Piharakentamisen monivaiheisuudesta huolimatta et kuitenkaan tarvitse tontin täydeltä eri osa-alueiden ammattilaisia, vaan voit kääntyä meidän puoleemme. Olemme kokonaisvaltainen kumppanisi piharemontissa: voit tilata yhdeltä ja samalta tekijältä koko uuden pihan, aina salaojista ja pihan perustuksista vihertöiden viimeistelyyn ja asfaltointiin!

Teemme kaiken kokoiset pihatyöt, pihan perustukset, piharakentamisen ja viherrakentamisen esimerkiksi omakotitaloihin, kesämökeille tai taloyhtiöille Tampereelta käsin koko Pirkanmaan alueelle.

Laadukas pihan perustus varmistaa kestävän pohjan

Kuten kaikessa rakentamisessa, paras mahdollinen lopputulos lähtee perustuksista. Sekä uudiskohteessa että vanhaa pihaa uudistaessa kannattaa kääntyä maanrakennustöiden ammattilaisten puoleen, kun haluat nauttia kauniista ja toimivasta pihasta mahdollisimman pitkään. Maaperän hyvä tuntemus sekä viherrakentamisen osaaminen on tärkeää, sillä pihan eri alueet (nurmi, istutukset, parkkipaikka, kulkuväylät, pinnoitukset…) saattavat vaatia hiukan erilaisia perustuksia pysyäkseen mahdollisimman pitkään hyvänä. Myös pohja- ja suunnitteluratkaisuihin vaikuttavat budjetin lisäksi lukuisat ympäristötekijät, kuten maaperän laatu ja muodot, luonnollinen kasvillisuus, korkeuserot, ilmansuunnat ja olemassa olevat sekä tulevat rakennukset.

Mutta hyvälle pihan perustukselle on helppo rakentaa

Käytännössä kaikki tekemämme pihatyöt ja pihan perustukset aloitetaan vanhan maa-aineksen kuorinnalla. Kuorimme käsin ja koneella vanhan, huonosti käyttötarkoitukseen sopivan maa-aineksen ja tuomme tilalle uuden, säänkestävän ja käyttöä kestävän maa-aineksen. Samalla on hyvä hoitaa myös salaojien tai muiden maaperän suojaan menevien järjestelmien asennus. Huolella tehty pohja ja oikein muotoiltu pinta mahdollistavat päälle tulevien rakenteiden ja pintojen pysyvyyden sekä kestävyyden.

Kun pohja on kunnossa, voi päälle alkaa rakentamaan viihtyisää nurmialuetta, pitkäikäistä parkkipaikkaa tai helposti ylläpidettävää, tyylikästä pihan kiveystä. Oikein rakennettu piha suojaa rakennuksia, kestää sekä käyttöä että eri kelien rasitukset ja on helppohoitoinen ympäri vuoden.

Ammattilaisen rakentama piha voi kestää jopa vuosikymmeniä.

Haluatko tietää, mitä piharakentaminen maksaa Pirkanmaalla?

Pistä meille viestiä ja kerro vähän, millaista piharakentamisen urakkaa olet suunnitellut. Me sitten laitamme paluupostissa, mitä tarvitun laajuinen työ voisi kustantaa juuri teidän kohteeseen, raudanlujan ammattilaisen tekemänä. Tiimimme paiskii hommia Pirkkalasta käsin pitkin Pirkanmaata.