Maalämmön energiakentän rakennus ja keruupiirin asennus

Maalämpö on nykyään yksi suosituimmista sekä kestävimmistä lämmitystavoista. Me klaaraamme isojen energiakenttien rakentamisen ja samalla hoituu myös maalämmön lämmönkeruuputkiston asennukset.

Palvelut / Maalämpö

Maalämpö on uusiutuvaa lähienergiaa

Taloyhtiöiden rakennukset, erilaiset hallit ja kaikki muutkin kiinteistöt voi lämmittää lukuisilla eri tavoilla, joista nykyään yksi suosituimmista ja kestävimmistä on maalämpö. Merkittävään osaan uusista omakotitaloista asennetaan nykyään maalämpöjärjestelmä ja taloyhtiöissä maalämmön suosio kasvaa koko ajan. Maalämpö on nimensä mukaisesti maaperään tai veteen varastoitunutta energiaa, joka pystytään keräämään ja hyödyntämään sekä rakennuksen että käyttöveden lämmitykseen, tai kesäaikaan myös viilennykseen.

Maalämpöjärjestelmä koostuu lämmönkeruupiiristä, maalämpöpumpusta ja lämmönjakojärjestelmästä. Me PMP-Asennuksella vastaamme maalämmön lämmönkeruupiirin asennuksesta. Maalämmön lämmönkeräysjärjestelmä voidaan asentaa pintamaahan, vesistöön tai kallioon, eli käytännössä mihin tahansa.

Maalämmön lämmönkeruujärjestelmää kutsutaan lämmönkeruupiiriksi, lämmönkeruuputkistoksi tai energiakentäksi

Jotta maalämpöpumppu saa maassa olevan lämpöenergian käyttöönsä, tarvitsee se lämmönkeruujärjestelmän. Tätä järjestelmää kutsutaan lämmönkeruupiiriksi tai lämmönkeruuputkistoksi. Maalämmön keruuputkiston asennus voidaan tehdä käytännössä minne tahansa: vaakatasossa pintamaahan, pystysuoraan poraamalla kallioon tai jopa upottamalla vesistöön. Kiinteistön sijainti ei siis rajoita mahdollisuuksia maalämmön asentamiseen ja käyttöön.

Suomen maaperä huomioiden maalämmön keruuputkiston asennus toteutetaan useimmiten kallioon poraamalla. Tälle kallioon porattavalle reijälle on useita kutsumanimiä: porakaivo, lämpökaivo, energiakaivo ja maalämpökaivo. Kaikki yhtä kuvaavia ja päteviä! Kallioon porattava lämpökaivo ei vaadi paljon pinta-alaa, sillä lämmönkeruupiiri asennetaan suoraan alaspäin. Näin ollen maalämmön asennus onnistuu hyvin myös pienelle tontille eikä vaadi laajoja kaivuutöitä, kun taas pintamaahan asennettava lämmönkeruupiiri tarvitsee talon koosta riippuen satoja neliöitä pinta-alaa. Maalämpökaivon poraus on aina ammattilaiselle jätettävä työ.

Tilaa meiltä maalämmön keruuputkiston ja keruupiirin asennus Pirkkalasta käsin koko Pirkanmaan alueelle – tarvittaessa myös muualle Suomessa

PMP-Asennus on monipuolinen urakoitsija, jonka kaartista löytyy jo yli vuosikymmenen kokemus maalämmön keruuputkiston asennuksesta. Erikoisosaamistamme ovat suuret kohteet, kuten hallit, taloyhtiöiden kiinteistöt ja kauppakeskukset, sekä aivan erityisesti niiden porakaivoihin asennettavat maalämpöjärjestelmät. Työskentelemme kuitenkin mielellämme myös muiden kiinteistöjen parissa. Toteutamme yhtä lailla saneeraus- kuin uudiskohteidenkin maalämpöjärjestelmien asennukset.

Maalämpöjärjestelmän asennus on monivaiheinen urakka, jossa tarvitaan osaamista laajalla skaalalla jos koko työ halutaan tehtävän samalla poppoolla. Meiltä löytyy erityisosaamista timanttiporauksesta ja muovihitsauksesta, joita kumpaakin yleensä tarvitaan asennustöissä.

Olemme olleet mukana Suomen suurimpien energiakenttien rakentamisessa, joten ammattitaitoon ja työn jälkeen voitte luottaa.

Haluatko tietää, mitä maalämpöjärjestelmän asennus maksaa?

Pistä meille viestiä ja kerro vähän, millaiseen kohteeseen haluatte maalämpöjärjestelmää. Palaamme asiaan teille räätälöidyn tarjouksen kanssa!